Hur har pandemin påverkat samhället?
Coronapandemin har hållit världen i sitt grepp i över ett års tid. Vad som från början var en hälsokris har blivit en samhällsekonomisk kris på grund av den nedstängningspolitik som förts för att motverka smittspridningen. Tack vare vaccineringen ser vi nu början på slutet av pandemin och vi kan börja summera kostnaderna av krisen, samt blicka framåt.
Välkommen till ett webbinarium där nationalekonomen och hållbarhetsforskaren Fredrik N G Andersson diskuterar pandemins ekonomiska konsekvenser och vad krisen betyder för framtidens samhälle. Är pandemin en vändpunkt i världshistorien som banar vägen för en hållbarhetsrevolution eller bara en katalysator som snabbar på de samhällstrender vi redan såg före pandemin?
Fredrik N G Andersson är docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Han forskar kring ekonomisk politik och hållbar samhällsutveckling. Utöver sin forskarroll deltar han aktivt i samhällsdebatten med flertalet debattartiklar och föredrag kring hållbarhetsfrågor. Han har även varit rådgivare till ett flertal nationella och internationella myndigheter.
Mer information
Praktisk information
Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.
Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickas ut dagen innan webbinariedatum.
Vi skickar ut länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.
Tipsa gärna dina medarbetare om webbinariet!