Hur skapas en stark mobilitetsekonomi i förvaltande fastighetsbolag?

    Hur skapas en stark mobilitetsekonomi i förvaltande fastighetsbolag?

    Vi ser att många fastighetsägare nu har stora utmaningar i att hitta en balans i ekonomin avseende mobilitet och parkering. Det kan handla om exempelvis konjunkturläget i stort, behovet att investera i laddinfrastruktur, bättre cykelparkering i äldre fastigheter eller om renovering av uttjänta parkeringsanläggningar. Därtill ser vi att många fastighetsägare från 2025 behöver hantera CSRD Scope 3 där hyresgästernas resor är en stor källa till klimatpåverkande utsläpp.

    Med erfarenhet från uppdrag med flera fastighetsbolag tror vi en väg framåt är att synliggöra och gemensamt diskutera lämplig strategi avseende hur ett bolag kan agera för att optimera intäkter, värdera och prioritera utgifter för mobilitet och samtidigt värna om kundnöjdheten.

    Erbjudande – crowd funding

    Ni erbjuds att delta i ett gemensamt projekt i crowd-funding-form med syfte att ge er kvalificerat stöd, en god uppfattning om hur andra gör samt tillgång till ett nätverk för att diskutera frågor om fastighetsekonomi kopplat till mobilitet och parkering, också med avseende på CSRD/Scope 3. Projektet kommer baseras på tre delar där del 1 och 3 sker i samverkan med andra fastighetsbolag. Vår målsättning är 3-5 deltagande förvaltande fastighetsbolag.

    Upplägg

    • Del 1
      Trivector sammanställer nyckeltal och underlag kopplat till ekonomi avseende parkering och annan mobilitet. Vi diskuterar gemensamt under en workshop vilka frågeställningar som är mest prioriterade och som ska studeras vidare i projektet.
    • Del 2
      Trivector och representanter från er upprättar en mötesserie där vi steg för steg går igenom nuläge, behov samt tänkbara mål och förslag på strategi. Detta med fokus på de mest prioriterade frågeställningarna gällande ekonomi för parkering och annan mobilitet så som cykel, delade fordon, andra fastighetsnära tjänster, kommunikation och dialog etc. Del 2 mynnar ut i ett kort PM som sammanställer arbetet och dess slutsatser. Detta PM är bara för ert bolag och delas inte med andra deltagare. Därutöver bestämmer vi tillsammans vad av arbetet som ni vill dela med de andra bolagen för att bidra till en gemensam kunskapsbank inom projektet.
    • Del 3
      Likt del 1 samlas alla projektpartners och vi går igenom de arbete som gjorts i del 2 och delar kunskap med varandra under ett slutseminarium för maximalt utbyte för ert deltagande i projektet. Därutöver kallar vi till ett uppföljande möte 2 månader senare för att se om kunskapsbilden ändrats eller om det tillkommit nya erfarenheter som kan delges gruppen.

    Tidsperiod

    Projektet bedöms pågå under 4-5 månader med start så snart som möjligt 2024.

    Pris

    Priset för deltagande är 89 000 kr (exkl moms) samt i form av arbetstid genom eget aktivt deltagande del 1-3. Genom en modell där flera parter samfinansierar projektet kan vi erbjuda er betydligt mer konsultstöd för priset än vad vi hade kunnat göra med separata upphandlingar.

    Vilka är vi?

    Vi på Trivector Traffic har stor erfarenhet av att arbeta med mobilitet och parkering kopplat till stadsutveckling, nyproduktion och förvaltning. Genom att arbeta med ett stort antal kunder inom fastighetsbranschen, offentliga såväl som privata, har vi samlat på oss en gedigen erfarenhet över vilka frågeställningar som finns kopplat till mobilitet och parkering samt hur de kan hanteras från övergripande strategi till fysisk utformning.

    Anmälan

    Meddela ert intresse till Rasmus Sundberg, 010-456 56 45 eller Michael de Lange, 010-456 56 77 så tar vi kontakt och går igenom förutsättningar och upplägg innan ni tar ställning om att delta i projektet.