Fastighetsutformning för framtidens mobilitet

Kursen är utformad för att ge dig som fastighetsutvecklare eller stadsplanerare både verktygen och kunskaperna som krävs för att framgångsrikt utforma och dimensionera våra byggnader så att de möter kraven från framtidens mobilitet.
Framtidens mobilitet – som vi känner väl till idag med bil- och cykelparkering och logistiklösningar – behöver dimensioneras för dagens och framtidens behov. Och nyare mobilitetstjänster och -funktioner som är ett allt vanligare inslag vid nyproduktion, rullas nu också ut i befintligt bestånd.
Vilka möjligheter och utmaningar har vi då med dessa nya tjänster, om vi ser till fastigheternas fysiska utformning? Och hur ska man tänka på både fastighetsnivå – och systemnivå?
Genom en kombination av teori, exempel på praktiska lösningar och en gemensam diskussion om hantering av olika utmaningar, får du som deltagare en bra grund att stå på vad gäller utformning och dimensionering av fastigheter och den närliggande trafikmiljön.
Kursinnehåll och upplägg
Kursen genomförs digitalt via Teams uppdelat på två förmiddagar 08:30 – 12:00. Kursen är uppdelad i fyra delar:
Dag 1
- Del 1: Fastighetsutvecklingens ramverk avseende mobilitet
Översikt avseende plan- och byggprocessen, lagar och regler samt en framtidsspaning avseende framtidens mobilitet. - Del 2: Framtidens mobilitet i praktiken
Vilka behov som skapas med framtidens mobilitet, grunder kring dimensionering och fördjupning i några vanliga utmaningar kopplat till utformningen för framtidens mobilitet.
Dag 2
- Del 3: Konkret kring design och utformning
Fördjupning av utformning avseende tre områden:- Cykel- och cykelparkering
- Körvägar bil, bilparkering och tillgänglighetsanpassning
- Gods- och utryckningsfordon
- Del 4: Stadsbyggnadsprinciper, ekonomi och exempel på bra/mindre bra utformade lösningar
Om var det finns möjligheter och risker i plan- och byggprocessen samt diskussion kring hur dessa kan hanteras och påverkas. Vi lyfter även bra och mindre bra lösningar avseende utformning av utrymmen för mobilitet och godshantering.
Efter genomförd kurs
Efter avslutad kurs kommer du som deltagare att kunna:
- Förstå och navigera i de krav och riktlinjer som vi känner till idag.
- Identifiera och analysera de mobilitetsbehov som kommer över tid och som framtidens byggnader kommer att behöva kunna hantera.
- Förstå var i processen de olika mobilitetslösningarna behöver hanteras
- Ta del av kursmaterial innehållande stöd i form av mått, dimensioner och nyckeltal, samt en pedagogisk beskrivning av kursens olika delar.
Målgrupp
Denna kurs riktar sig till fastighetsägare, bostadsbolag, byggaktörer, fastighetsutvecklare, affärsutvecklare, arkitekter, stadsplanerare, trafikplanerare och andra som arbetar med kravställande och/eller utformning av fastigheter.
Utbildningen är till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.
För mer information
För mer information om kursen kontakta Rasmus.
Rasmus Sundberg
rasmus.sundberg@trivector.se, 010-456 56 45
Denna kurs är sponsrad av EIT Urban Mobility
EIT Urban Mobility är ett initiativ från European Institute of Innovation & Technology (EIT), en del av Europeiska Unionen.
Allmänna villkor för kursbokning
Avbokning av kurs/inställd kurs
- Anmälan är bindande, men om deltagaren skulle få förhinder går det bra att spara sin plats till ett nytt tillfälle alternativt ge bort sin plats till en kollega. Kontakta kursledaren för en överenskommelse.
- Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller flytta fram en kurs om antalet anmälningar är för litet. Om kursen ställs in betalas hela anmälningsavgiften tillbaka.
Läs våra allmänna villkor för kursbokning i sin helhet.
Då denna kurs är sponsrad av EIT Urban Mobility behöver vi dela den personuppgiftsdata som du lämnar vid registrering med våra partners EIT Urban Mobility i Spanien. Vi kommer även dela en inspelning av utbildningen med EIT Urban Mobility för att visa på att kursen har bedrivits utifrån villkoren för sponsringen. Inspelningen ska inte användas i några andra syften. Undantag gäller för skärmdumpar och bilder från inspelningen som kan användas av EIT Urban Mobility för exempelvis marknadsföring och information.